Utstillingen ga et innblikk i skolens arbeid mot rasisme og diskriminering. Skolen skal være et sted som skaper og fremmer trygghet, utvikling og felleskap. Det var invitert politikere og organisasjoner som er opptatt av inkludering og antirasistisk arbeid.
Rektor åpnet arrangementet, og introduserte viktige politikere og andre til å si noe om hvor viktig det er å arbeide med temaet. Dette ble innledet ved AUF-u-leder, Gaute Børstad Skjervø. Han var svært opptatt av betydningen av dialog og kunnskap om tema. Dette ble videre fulgt opp av stortingspolitiker, Kamzy Gunaratnam. Hun var tydelig på å fremheve at vi som bor i Groruddalen, det mest mangfoldige miljøet i landet, har makt til å bestemme hva som er greit og ikke greit.
Skolen var heldig og hadde også fått besøk av undervisningsansvarlig ved Utøya, Zamran. Han formidlet hvordan de på Utøya verdsetter at Høybråten skole har tatt initiativ til å samarbeide med dem. Skolen har satt opp fast utflukt til Utøya hvert år for alle elever på 7. trinn. Dette er et initiativ fra en barneskole, var de på Utøya førstr skeptiske til forde de vurderte at barna er for unge. Men han fremhevet at de møtene med de flotte barna fra vår skole som har besøkt Utøya, har vært de beste elevbesøkene de har hatt. De fremhevet klokskapen, og at man aldri må undervurdere hva de mindre barna kan stå for og bidra med.
Utstillingen viste bilder, plakater, filmsnutt, og kunst. Besøkende vil bli påminnet om viktigheten av anti-rasistisk arbeid på alle skoler. Skolen er barns arena på veien inn i samfunnet de skal stå selvstendige i å lede. Barna er "Utøyagenerasjonen", som fremhevet i talene som ble holdt denne kvelden. Da ble det vist til barna som har makt til å ta initiativ til dialog og kjempe for fellesskap og mangfoldskunnskapsbygging.
Det ble servert velkomstdrikk og en kake på hele 1,5 metert! Dette er et viktig arrangement skolen vil bygge videre på - og arrangere igjen.