Sommeravslutning

Felles sommeravslutning i skolegården

I år hadde vi for første gang felles avslutning i skolegården siste skoledag. Rektor fikk spesiell oppmerksomhet gjennom gaver, sang og tale. Det er en populær rektor som går av med pensjon etter 20 år ved Høybråten skole. . Alle elever og ansatte hadde skrevet en hilsen i en bok han fikk overrekt av elever fra 1. trinn.

Elevrådet ved kontaktlærer Stine hadde laget egen sang som de fremførte. De sang bl.a. følgende:

Vi vil takke deg Jan Gunnar / Fordi du bryr deg når det virkelig gjelder / Du er rektoren vår / Takk for alle år! ... Vet at vi vil savne deg!

Arina fra 7E holdt tale til rektor, lærere og medelever. Hun takket alle for et fantastisk skoleår som har gitt mange gode minner. Hun sa videre at Jan Gunnar har vært en helt amazing rektor. Arina rettet også en takk til Elevrådsstyret ved Mina, Maaz og Fredrikke og takket for den knallharde jobben de har gjort for skolen.

Turneringer og stafett

De siste årene har vi gjennomført flere turneringer samt Høybråtenstafetten. I sjakkturneringen på 3. trinn var det til slutt Felix D og Johannes som kom til den lokalt TV-overførte finalen. Etter en spennende kamp som endte i remis, startet de et nytt parti som også ble endte i remis. Det måtte da stein/saks/papir og trekning av hvit brikke for å vinne. Den heldige ble Johannes fra 3D. Gratulerer!

I kanonballturneringen ble det både spennende og jevnt - så lenge det var elever mot elever. Klasse 7D vant finalen mot 6C, og de knuste lærerne senere i superfinalen. Nå planlegger lærerne å øve hver onsdag neste skoleår etter å ha tapt alle kanonballfinalene til nå.

I Høybråtenstafetten derimot har lærerne vunnet nesten hvert eneste år - også i år. Selv om de startet nesten 2 minutter bak 5. klassingene. Elevene i 6C var beste klasse bak lærerne. Det står det respekt av!

Elevene på 1. - 4. trinn har sin egen stafett. Klassene på 1. trinn løper mot klassene på 2. trinn. Her ble det helt jevnt mellom klasse 2C og 2D. Klassene på 3. trinn konkurrerte mot klassene på 4. trinn. Her gikk klasse 4C og dermed måtte kontaktlærer Hege bake kake.

Sommersang

En tradisjon vi har hatt i mange år, er Sommersang ved årets 2. klassinger. I år holdt de tre fulle konserter i skolens gymsal. En for foreldrene og to for skolens elever og ansatte. Tema denne gangen var allsang. Vi fremmøtte fikk utdelt sangark med tre av sangene: Pop drop dab, Gjøre ingenting og Splitter pine. Den siste sangen var det tydelig at mange kunne. Et annet spesielt innslag var The cup song hvor fem av elevene fra 2. trinn imponerte med klapp og klang med hender og kopper. Veldig bra!

Avslutninger

I tillegg til den felles avslutningen i skolegården, hadde de enkelte trinnene samt de ansatte sine avslutninger. Elevene på 7. trinn fikk sine roser og ord på veien til ungdomsskolen, noen trinn dro til Høybråtenparken og hadde lek og moro ute andre ble på skolen og hadde felles lunsj og ryddet og flyttet sakene sine fra en base til den neste.

Det er ikke bare rektor som går av med pensjon. Han får følge av fire andre ansatte som også går over i pensjonistenes rekker. Et par av lærerne går ut i morspermisjon, noen bytter skole eller jobb. Heldigvis har vi fått både ny rektor og kontakt- og faglærere på plass før skolestart i august. Både rektor Jan Gunnar Braathen og kontaktlærer Astrid Klette har fått Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste med henholdsvis 39 og 40 års ansettelse i Osloskolen. Gratulerer til dere begge - vel fortjent!

God sommer

Selv om ikke alle har tatt ferie riktig ennå - noen elever er på sommerskole, andre elever samt ansatte er på AKS noen dager til, fire lærere drar på sommerkurs til York for å lære mer om engelskundervisning og flere lærere forbereder seg til studier til høsten.

Vi ønsker alle og enhver - elev, foresatt og ansatt - en riktig fin sommer med gode lesestunder og en og annen is. GOD SOMMER!