Hjemmeskole: aktive elever

Vår og vårtegn

Alle elevene våre har to faste innslag hver dag: fysisk aktivitet og lesing. Noen ganger kombinerer vi den fysiske aktiviteten med et annet fag f.eks. naturfag – gå ut og finn vårtegn: ta bilder og beskriv det du ser.

Land art

Tema i kunst og håndverk for 2. klassingene på fredag, var Land art. Land art er en kunstform der naturen spiller en viktig rolle. Man bruker det man finner i naturen, og kunstverket lages i naturen. Elevene fikk to oppgaver: De skulle finne materialer med farge ute i naturen / hagen / uteplassen i nærheten av der de bor. Materialet skulle de organisere sammen slik at det blir former og / eller mønster. Elevene skulle så ta bilde og laste opp i Showbie.

Elevene jobbet med følgende mål i læreplanen:

• bruke dekorative elementer fra kunst og kunsthåndverk i egne arbeider
  • lage enkle modeller av hus i naturmaterialer
  • bygge med enkle geometriske grunnformer

Læreren som sto bak oppdraget, Sonia, satte bildene fra hver klasse sammen i fire bildefilmer (klikk på linkene):

Musikk på timeplanen

For mange år siden sto blokkfløyte på timeplanen til elevene ved Høybråten skole – og sikkert mange andre steder også. Blokkfløyta er nå byttet ut med GarageBand på læringsbrettet. Elevene på 2. trinn hadde jobbet med denne appen på skolen før vi ble koronastengt. Nå begynner de å bli ganske flinke bare hør her på innspillingene de har gjort av Lisa gikk til skolen:

Disse elevene har helt klar målet om å imitere korte melodier. Vi har også mottatt lydopptak av mye fin sang.

Hjemmeskole

Lærerne jobber både sent og tidlig med å lage oppgaver i de ulike fagene. Oppgavene tilpasses og støttes med video og lyd. Det lages modeller og demonstreres. Elevene følger opp med besvarelser i Showbie, i Book Creator, bilder, lydopptak og video. Vi var på god vei inn i det digitale klasserommet da elevene fikk hvert sitt læringsbrett i høst. De siste to ukene har de virkelig fått vist hvor flinke de er blitt.

Hipp hurra for oppfinnsomme og flinke lærere som står på og gir gode oppgaver til elevene våre hver dag. Og takk for at dere deler med kollegaene deres med oppgaver, tips og triks.

Hipp hurra for de flinke elevene våre som jobber med skole og oppgavene de får – dere er supre!

Tusen takk til alle foreldre og søsken som hjelper elevene våre!